Fokker Terminal

De Fokker Terminal, gelegen op de Binckhorstlaan 249 te Den Haag, is een multi-functionele evenementenlocatie. De oude vliegtuighangar en 16 andere zalen zijn begin 2009 gerenoveerd en zijn voor de verhuur van evenementen en congressen gereed gemaakt. Doordat de ruimtes niet zijn ingericht, kunnen deze naar eigen idee en smaak ingedeeld worden.

De voormalige Anthony Fokker School stamt uit 1959 en is een karakteristiek gebouw met een ruimtelijke opbouw. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een 9 meter hoge hal van 35 meter breed en 68 meter lang. In deze hangar stonden de vliegtuigen opgesteld waar de studenten aan sleutelden. De hangar wordt overspannen door een staalconstructie met lange lichtstraten.

De lichtstraten veroorzaken een fraaie lichtinval. Aan beide zijden van de hangarhal zijn over twee verdiepingen klaslokalen gelegen welke worden ontsloten door een omloop. Aan de voorzijde wordt de hal begrensd door een aantal grotere ruimtes met een van oorsprong meer algemene functie zoals de entréehal, de motorruimte en de kantine. Aan de achterzijde is de hangar over de volle breedte voorzien van circa 9 meter hoge hangardeuren.