Het Cleyne Huys

Het Cleyne Huys is gevestigd aan het Noordeinde 154-156. Naast galerie in hedendaagse kunst en lijstenmakerij in handgemaakte lijsten beschikt het Cleyne Huys over een imposante beeldentuin en een studio waar presentaties, lezingen, muziekuitvoeringen en diners kunnen plaatsvinden.

In het pand was voormalig pianohandel Rippen en Rijken gevestigd. Deze gerenommeerde pianohandel die in 1926 aan het Noordeinde begon, was een begrip in Den Haag. Zij waren vertegenwoordigers van de firma Steinway, importeerden piano’s uit Polen en Tjechoslowakije en bouwden later hun eigen merk piano (de Rippen piano). In de studio in de beeldentuin, voorheen de ‘Steinway Studio’ genoemd, speelden vroeger wereldberoemde pianisten, componisten en andere musici, zoals Vladimir Horowitz en Maurice Ravel. Zij gebruikten deze ruimte om te oefenen voordat zij in Den Haag moesten optreden.

Deze locatie biedt diverse mogelijkheden voor ontvangsten, recepties en diners door de verschillende ruimtes waarover deze galerie beschikt.