Het Prinsenhof

Het Prinsenhof is van oorsprong een deel van een klooster, gesticht in het begin van de vijftiende eeuw, door een zustergemeenschap. In 1400 kreeg het complex de status van klooster. Tot aan de grote stadsbrand van 1536 werd het complex uitgebreid. Na de brand volgde een ingrijpende renovatie.

In 1572 koos het Delftse stadsbestuur de zijde van prins Willem van Oranje in de strijd tegen de Spaanse overheersing. Willem van Oranje verkoos het goed verdedigbare Delft als vestigingsplaats. Hij verbleef regelmatig in het kloostercomplex. Hier werd Oranje op 10 juli 1584 vermoord.

Deze historische locatie biedt 2 grote zalen met elk een unieke ambiance; te weten de Kamer van Charitate en de Van der Mandele Zaal. De inrichting en het meubilair van de Kamer van Charitate is in originele staat behouden. De Van der Mandele zaal is de grote binnenplaats van het museumcomplex en is voorzien van een glazen wand en dak. 

De zalen zijn beschikbaar voor o.a. recepties en diners. Daarmee biedt het museum u de gelegenheid uw gasten exclusief en stijlvol te ontvangen. Het is mogelijk om na sluitingstijd van het museum een kijkje te nemen in de prachtige oude kloostergebouwen en te genieten van het moois van wat in Het Prinsenhof wordt tentoongesteld eventueel met een rondleiding, toelichting of lezing.