RAC Hallen

De RAC-Hallen zijn tussen 1910 en 1937 gebouwd en liggen in het industriegebied Laakhaven West in Den Haag. In de 20e eeuw werden de hallen gebruikt als voertuigenopslag voor de Rijks Automobielen Centrale (RAC). In 2000 heeft de Gemeente Den Haag het pand aangekocht met als doel deze te herontwikkelen tot nieuwe creatieve en culturele evenementenruimte voor Den Haag.

In 2005 is door de Gemeente Den Haag een samenwerking aangegaan met Ballast Nederland Ontwikkelingsmaatschappij, Synchroon en Kristal Projectontwikkeling: de ontwikkelingscombinatie Laakhaven West (OCLW). Het doel: het gebied tussen 2008 en 2018 herontwikkelen tot een nieuw hip woon-werk gebied.

Deze onlangs gerestaureerde faciliteit is uitermate geschikt voor het organiseren van (grote) evenementen en manifestaties. De uitstraling is industrieel, uitdagend en groots. De RAC-Hallen zijn geschikt voor zowel culturele als commerciële evenementen en voor branding van nieuwe stedelijke merken kunnen de hallen als uitstekende achtergrond dienen. De twee grote geschakelde hallen kunnen tot 2.000 mensen voor een feest onder brengen.